O delegație formată din Ambasada Japoniei și membrii JICA a vizitat Sucursala Electrocentrale Turceni miercuri, 20 aprilie.

La eveniment au participat E.S. Kisaburo Ishii – Ambasadorul Japoniei în România, reprezentanți ai Ambasadei, funcționari din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Japonia și membrii JICA. Scopul vizitei a fost urmărirea stadiului în care se află instalația de desulfurare realizată la SE Turceni, proiect finanțat prin credit acordat de Guvernul Japoniei.

„Menționăm că la Turceni toate grupurile energetice au instalații de desulfurare a gazelor de ardere. Tehnologia aplicată este de tip umed, utilizând ca substanță absorbantă calcarul și rezultând ca produs secundar din procesul de reținere a dioxidului de sulf, gipsul ce poate fi folosit în industria materialelor de construcții. Impactul obținut este reducerea concentrației de oxizi de sulf sub limita admisă de standardele actuale”, potrivit unui comunicat de presă din partea CE Oltenia.

Sursa: Complexul Energetic Oltenia

Departamentul de Comunicare, Ministerul Energiei

Direcția de Relații Publice, Comunicare și Protocol Tel: 021/ 407 99 21 E-mail: comunicare@energie.gov.ro

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.