Miercuri, 17 februarie, a avut loc cea de-a patra întâlnire organizată de Ministerul Energiei pe tema procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050. Întâlnirea a avut caracter informativ și a fost adresată Ambasadelor din România. Discuția a fost moderată de Radu Dudău, consilier personal al ministrului Energiei și coordonator de proiect al noii Strategii Energetice a României.

Un număr de 13 ambasade au răspuns invitației la dialog lansată de Ministerul Energiei: Ambasada Austriei, Ambasada Canadei, Ambasada Croației, Ambasada Danemarcei, Ambasada Italiei, Ambasada Japoniei, Ambasada Marii Britanii, Ambasada Norvegiei, Ambasada Olandei, Ambasada Poloniei, Ambasada Rusiei, Ambasada Statelor Unite ale Americii și Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela.

Din partea Ministerului Energiei au participat la întâlnire Cristian Bușu, Secretar de Stat; Diana Codău, consilier personal al ministrului Energiei pe relații internaționale; Cristina Necula, consilier Direcția Generală de Energie și Mediu; și Elvira Țighineanu, de la Unitatea de Politici Publice.

Secretarul de Stat Cristian Bușu a accentuat faptul că Strategia Energetică este crucială pentru România, fiind o misiune pe care atât ministrul Energiei, cât și prim-ministrul și-au asumat-o. Demnitarul a mai precizat că până în luna septembrie ministerul va finaliza un document care va indica exact în ce stadiu se află țara noastră în ceea ce privește domeniul energiei și ce direcții trebuie să urmeze.

Radu Dudău a prezentat etapele procesului de elaborare, răspunzând apoi întrebărilor reprezentanților corpului diplomatic.

Lista reprezentanților ambasadelor care au participat la întâlnirea de miercuri, 17 februarie, de la Ministerul Energiei:

 • Dl Rudolf Lukavsky (Consilier Comercial) – Ambasada Austriei;
 • Dl Neil Swain (Consilier Comercial) – Ambasada Canadei;
 • Dl Mirko Radić (Secretar III) – Ambasada Croației;
 • Dl Răzvan Stroe (Director Departament Comercial) – Ambasada Danemarcei;
 • Dna Ioana Martinescu (Departamentul Economic și Comercial) – Ambasada Italiei;
 • Dna Tomoka Ueno (Consilier Economic) și Dna Ioana Gâlcă (Analist Senior) – Ambasada Japoniei;
 • Dna Alice Șapcaliu (Trade Development Advisor) și dna Felicia Alexandru (Senior Political Officer) – Ambasada Marii Britanii;
 • Dl Herman Baskar (consilier) – Ambasada Norvegiei.
 • Dl Huub von Frijtag Drabbe (Consilier Economic și Comercial) – Ambasada Olandei;
 • Dl Artur Tarasewicz (First Secretary Economic Affairs) – Ambasada Poloniei;
 • Dl Andrei Akavantsev (Secretar I) și Dl Vladimir Vasiliev (Secretar III) – Ambasada Rusiei;
 • Dna Dana Stănescu (specialist Economic, secția Economică) – Ambasada Statelor Unite ale Americii;
 • Excelența Sa Domnul Victor R. Carazo, Ambasadorul Republicii Bolivariene Venezuela;

Prezentarea dlui Radu Dudău poate fi descărcată de AICI.

Minuta întâlnirii cu reprezentanții ambasadelor la București, din data de 17 februarie, poate fi consultată, în limba română, AICI.

Minuta poate fi consultată și în limba engleză, AICI.

Departamentul de Comunicare, Ministerul Energiei

Direcția de Relații Publice, Comunicare și Protocol Tel: 021/ 407 99 21 E-mail: comunicare@energie.gov.ro

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.